Interakcje leków przeciwbólowych – dlaczego są ważne dla lekarza POZ i innych specjalistów - Woroń, Jarosław (Lekarz POZ, 2017)
Interakcje leków stosowanych u pacjentów z bólem mają istotne znaczenie w praktyce każdego lekarza. Znajomość najczęstszych skojarzeń, które prowadzą do zmiany zarówno skuteczności, jak i bezpieczeństwa leczenia przeciwbólowego, pozwala na unikanie interakcji będących powodem ciężkich powikłań, ze zgonem pacjenta włącznie. Niniejsza praca ma za zadanie zapoznać lekarzy z najczęstszymi problemami, jakie mogą się pojawić w praktyce u pacjenta z bólem, który stosuje polifarmakoterapię.