Szpital jak toyota Rozmowa z Lidią Albrechowicz, prezes szpitala EMC Regionalne Centrum Zdrowia w Lubinie, oraz Maciejem Plesiakiem, kierownikiem bloku operacyjnego w tym szpitalu. Lecznica to Lider Roku 2017 w Ochronie Zdrowia w kategorii innowacyjny szpital - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2017)
– Gdy pojawia się graniczące z pewnością przekonanie, że zmiana jest potrzebna i że znalazło się sposób na jej przeprowadzenie, silniejsze niż sceptycyzm: pora zaczynać – mówi Albrechowicz.