Gra zespołowa Rozmowa z Elżbietą Rucińską-Kulesz, Liderem Roku 2017 w Ochronie Zdrowia w kategorii zdrowie publiczne, dyrektor Pomorskiego Oddziału Wojewódzkiego NFZ - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2017)
– Do celów, które wyznacza NFZ, można dochodzić różnymi drogami. Nie zawsze ta metoda, która jest skuteczna na Mazowszu, sprawdza się na Pomorzu, a jeszcze inna niż te dwie okaże się najlepsza dla Lubuskiego – mówi Rucińska-Kulesz.