Priorytet przemilczany - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2017)
Dzisiaj mówienie o nadmiernym popycie na bezpłatne świadczenia zdrowotne jest szczególnie nietaktowne, bo rząd ogłosił przecież, że publiczna służba zdrowia ma działać dla misji, a nie dla zysku i wszelkie ekonomiczne pojęcia, np. popyt, nie mają tutaj racji bytu.