Lekarz potrzebny od zaraz - Chrapiński, Mariusz (Menedżer Zdrowia, 2018)
W jednym z rzeszowskich szpitali zawieszono realizację nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej w dniach 1, 7, 8, 15, 16, 22, 29 i 30 stycznia. Pacjenci, którzy w poniedziałek 1 stycznia przyszli po pomoc do tego szpitala, zastali zamknięte drzwi i odchodzili z kwitkiem. Takich sytuacji jest coraz więcej i praktycznie każdego dnia spotyka to chorych w jakiejś placówce w Polsce. Nie rozwiążemy problemu braku kadr w placówkach, ale jest narzędzie, które zwiększa szanse na znalezienie specjalistów.