Nowe regulacje antykorupcyjne a odpowiedzialność dyrektorów szpitali - Partyka-Opiela, Anna; Zielińska, Helena (Menedżer Zdrowia, 2018)
Projektowana ustawa o jawności życia publicznego zakłada wysokie kary za brak systemu antykorupcyjnego m.in. w szpitalach. Konsekwencje niewdrożenia odpowiednich regulacji antykorupcyjnych mogą ponieść m.in. dyrektorzy szpitali. Jak się przed tym uchronić?