Co można wykryć za pomocą badania morfologii krwi? - Jędrzejczak, Wiesław Wiktor (Lekarz POZ, 2018)
W artykule omówiono podstawowe zasady interpretacji wyników badania morfologii krwi oraz przedstawiono wzory typowych zaburzeń powodowanych przez najważniejsze nienowotworowe i nowotworowe choroby krwi.