Diagnostyka zespołu stopy cukrzycowej - Krakowiecki, Arkadiusz (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2005)
Poniższy artykuł stanowi przegląd metod diagnostycznych wykonywanych w zespole stopy cukrzycowej, stosowanych w Klinice Gastroenterologii i Chorób Przemiany Materii Akademii Medycznej w Warszawie oraz w przyklinicznej Poradni Stopy Cukrzycowej.