Nie będzie rozbioru AOS Rozmowa z Łukaszem Szumowskim, ministrem zdrowia - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2018)
– Dzisiejsze przychodnie specjalistyczne posiadają odpowiedni sprzęt, kadry, zaufanie pacjentów, na które pracowały latami. Nie do końca rozumiem, dlaczego mielibyśmy podejmować ryzyko utraty tych wartości – mówi Łukasz Szumowski.