Czy powinniśmy bać się chmury? - Więcek, Kamil (Menedżer Zdrowia, 2018)
Informatyzacja placówek szeroko pojętej ochrony zdrowia trwa w najlepsze. Mnogość różnego rodzaju projektów i regulacji prawnych, a także zbliżające się wielkimi krokami nowe rozporządzenie o zasadach przetwarzania danych osobowych (RODO) wywołują duże poruszenie i wiele wątpliwości. Ogrom rozwiązań – zarówno sprzętowych, jak i oprogramowania – przyprawia o zawrót głowy.