Zrozumieć prawa ekonomii Rozmowa z Andrzejem Mądralą, wiceprezydentem Pracodawców RP - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2018)
– Mam wrażenie, że nikt nie patrzy na system ochrony zdrowia oczami ekonomisty. Wszyscy kolejni ministrowie są lekarzami, często świetnymi specjalistami, ale wyuczona profesja powoduje, że widzą system z innej perspektywy – mówi Andrzej Mądrala.