Nauka, wiedza i praktyczne rozwiązania - Marczak, Michał; Kwasek, Artur (Menedżer Zdrowia, 2018)
Potencjalne korzyści z kształcenia (a nie dokształcania) profesjonalnych menedżerów, z planem ich utrzymania w zawodzie, są trudne do oszacowania, ale należy się spodziewać, że właściwie przygotowani menedżerowie w większości (czyli np. 65%) wyprowadzą zadłużone jednostki z długów.