Dyrektywa fałszywkowa w szpitalach - Gawrońska, Anna; Kaczmarski, Michał; McManus, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2018)
W obliczu nasilającego się zjawiska fałszowania produktów leczniczych Komisja Europejska podejmuje szereg działań zmierzających do skuteczniejszego i bardziej efektywnego zarządzania przepływem produktów leczniczych poprzez uszczelnienie łańcucha dostaw i ograniczenie dostępności produktów sfałszowanych.