Łuszczyca – choroba ciała i duszy Rozmowa z Witoldem Owczarkiem, kierownikiem Kliniki Dermatologii CSK MON, Wojskowego Instytutu Medycznego w Warszawie - Kostecka, Alicja (Menedżer Zdrowia, 2018)
– Należy zaznaczyć, że w ostatnim czasie widoczny jest ogromny postęp w leczeniu łuszczycy. Stale zwiększa się liczba nowoczesnych terapii. Wczesna interwencja jest podstawą sukcesu w terapii i modulowaniu procesu chorobowego – mówi prof. Witold Owczarek.