Europejskie rekomendacje i polska rzeczywistość - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2018)
Polska notuje najwyższą dynamikę zachorowań na raka jelita grubego w Europie. Tymczasem jego leczenie nadal nie jest zgodne z rekomendacjami ESMO. To powoduje ogromne koszty dla gospodarki oraz przedwczesne zgony.