Jakie 6 procent? Potrzebne jest 6,8 procent! Rozmowa z Andrzejem Matyją - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2018)
Nowy prezes NRL stawia sprawę ostrzej niż rezydenci. Potrzebne jest nie 6%, ale 6,8% PKB na zdrowie. I to szybko. Prezes apeluje także do kolegów profesorów: – Naszą misją jest pozostawienie pokolenia wychowanków i ułatwianie im – a nie utrudnianie – karier .