Dymisja? Cóż, taka jest polityka Rozmowa z Konstantym Radziwiłłem - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2018)
Były minister opowiedział nam o swojej dymisji. – Nie była spowodowana złą oceną moich dokonań. To była decyzja polityczna. Zapewniam, że nigdy nie usłyszałem krytyki moich działań, a wszystkie inicjatywy legislacyjne, często trudne, były przyjęte przez rząd, uchwalone przez parlament i podpisane przez prezydenta – zaznaczył Konstanty Radziwiłł. Opowiedział także o konflikcie z rezydentami.