Zasady postępowania u pacjentów z przewlekłym zapaleniem trzustki i niewydolnością zewnątrzwydzielniczą trzustki w praktyce lekarza POZ - Lipiński, Michał; Rydzewska, Grażyna (Lekarz POZ, 2018)
Diagnozowanie i skuteczne leczenie niewydolności zewnątrzwydzielniczej trzustki wymaga współpracy pomiędzy lekarzem pierwszego kontaktu i specjalistą. W artykule podsumowano stosowane obecnie metody diagnostyki i leczenia niewydolności zewnątrzwydzielniczej trzustki u pacjentów z przewlekłym zapaleniem trzustki.