Możliwości lekarza rodzinnego w leczeniu wybranych chorób jelit - Roemer-Ślimak, Roma; Markiewicz, Kamila; Salomon, Łukasz; Pokorna-Kałwak, Dagmara (Lekarz POZ, 2018)
Dolegliwości jelitowe są częstymi przypadłościami, z którymi pacjenci zgłaszają się do lekarza rodzinnego. Części z nich można zaradzić bez innej konsultacji specjalistycznej lub zniwelować, zanim pacjent odwiedzi gastroenterologa czy chirurga.