Zdążyć przed obowiązkową dokumentacją elektroniczną - Błońska, Monika (Menedżer Zdrowia, 2018)
Pozostało niecałe pół roku na przygotowanie podmiotu leczniczego do wdrożenia dokumentacji prowadzonej w formie elektronicznej. Od 1 stycznia 2019 r. takie dokumenty, jak karta informacyjna leczenia szpitalnego czy karta odmowy przyjęcia, będą funkcjonować tylko w formie elektronicznej.