Chaos w kontrolowaniu firm medycznych - Luty, Oskar (Menedżer Zdrowia, 2018)
Kontrole w firmie kojarzą się przedsiębiorcom ze wszystkim, co najgorsze, a ich wynik jest trudny do przewidzenia. Zła sława wzięła się zapewne stąd, że przepisy dotyczące kontroli w firmie mają wiele wyjątków i regulacji szczególnych, w związku z czym wiedzy trzeba szukać w rozproszonych źródłach. Organy administracji działają na podstawie różnych ustaw, niejednolicie regulując prawa kontrolerów. Pod tym względem w polskim prawie panuje chaos.