Polityka lekowa - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2018)
Ministerstwo Zdrowia zaprezentowało roboczą wersję Polityki lekowej państwa na lata 2018–2022 . Dokument liczy łącznie 110 stron i jest pierwszym tak szczegółowym planem strategicznym dotyczącym leków. Zawiera informacje o zakresie wydatków na leki, planowanych zmianach dotyczących leków stosowanych w hemofilii oraz HIV. Jak oceniają go eksperci? Przedstawiamy szczegółowe analizy.