Stosowanie się do zaleceń dotyczących skuteczności immunoterapii alergenowej - Rogala, Barbara (Alergologia Polska - Polish Journal of Allergology, 2018)
W artykule przedstawiono stan wiedzy na temat stosowania się do zaleceń lekarskich chorych leczonych immunoterapią alergenową z uwzględnieniem różnych dróg podawania szczepionek alergenowych. Podkreślono znaczenie stopnia adherencji w optymalizacji skuteczności tego sposobu leczenia.