Albo wizja, albo ciuciubabka - Koblańska, Marta; Kostecka, Alicja; Leśniewski, Bartłomiej; Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2018)
Kto nie umie daleko spoglądać, ten ma kłopoty blisko – twierdzi Konfucjusz. Tak jak polska ochrona zdrowia. Na początku października podczas II Kongresu Wizja Zdrowia – Diagnoza i Przyszłość – foresight medyczny postaraliśmy się tę wizję sformułować albo przynajmniej przybliżyć jej powstanie.