Publiczne podmioty to dopiero katastrofa… - Rozwadowski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2018)
Spore poruszenie wywołało publiczne oświadczenie Anny Prokop-Staszeckiej, dyrektor Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II w Krakowie, w którym oceniła prywatną ochronę zdrowia. „Finansowo w takim systemie wszystko się zgadza: pacjent otrzymuje usługę, za jaką zapłacił. Z punktu widzenia oceny moralnej takiego systemu to jednak oczywista katastrofa” – napisała. Prokop-Staszeckiej odpowiada Adam Rozwadowski z Enel-Medu.