Wartość dodana - Linowski, Błażej (Menedżer Zdrowia, 2018)
Medycyna oparta na dowodach ( Evidence Based Medicine – EBM) to fundament działań medycznych od lat. Pojawia się nowy: Value Based Health Care (VBHC), dosłownie: ochrona zdrowia oparta na wartościach. Co to oznacza w praktyce?