Kolejki w AOS to problem polityczny Rozmowa z Andrzejem Zapaśnikiem, wiceprzewodniczącym Pomorskiego Związku Pracodawców Ochrony Zdrowia, ekspertem Porozumienia Zielonogórskiego - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2018)
– Po przyjęciu w AOS dodatkowej grupy pacjentów oczekujących na pierwszą wizytę i zarejestrowaniu ich w systemie pojawi się problem kolejnych wizyt – mówi Zapaśnik. – Potrzebne jest rozdzielenie świadczeń AOS od świadczeń w poradniach przyszpitalnych. System popełnia błąd – z jednej strony promuje poradnie przyszpitalne, z drugiej blokuje ich rozwój – dodaje.