Niewłaściwa postawa jak chleb powszedni Rozmowa z Markiem Krasuskim, członkiem zarządu i byłym prezesem Polskiego Towarzystwa Rehabilitacji - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2018)
– Wady postawy częściej występują u dzieci w krajach rozwiniętych. W Polsce mogą dotyczyć nawet 80% dzieci. Najbardziej zagrożone skoliozą są dziewczynki w wieku 8–11 lat, u których schorzenie to występuje 5-krotnie częściej niż u chłopców – mówi Krasuski.