Suplementacja witamin u chorych onkologicznych. Część I – witaminy z grupy B - Badian, Magdalena; Dzierżanowski, Tomasz (Medycyna Paliatywna/Palliative Medicine, 2018)
Osoby chore na nowotwory często sięgają po niekonwencjonalne metody leczenia, w tym ponad 2/3 pacjentów stosuje preparaty witaminowe. W artykule przedstawiono witaminy z grupy B w odniesieniu do zapotrzebowania na nie w okresie przewlekłej choroby, źródeł w pożywieniu, a także korzystnych i niekorzystnych skutków suplementacji u pacjentów onkologicznych.