Diagnostyka niepożądanych reakcji polekowych – modyfikacja kwestionariusza European Academy of Allergology and Clinical Immunology Interest Group on Drug Hypersensitivity i European Network of Drug Allergy - Jenerowicz, Dorota; Czarnecka-Operacz, Magdalena; Silny, Wojciech (Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alergologii, 2005)
W pracy przedstawiono polską, zmodyfikowaną wersję kwestionariusza European Academy of Allergology and Clinical Immunology Interest Group on Drug Hypersensitivity i European Network of Drug Allergy, pomocnego w diagnozowaniu niepożądanych reakcji polekowych. Przy zastosowaniu powyższego kwestionariusza planowane jest stworzenie ogólnopolskiego, wieloośrodkowego systemu monitorowania niepożądanych reakcji na leki.