Potrzeba wiedzy i empatii Rozmowa z Jadwigą Kamińską, prezes Dziennikarskiego Klubu Promocji Zdrowia - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2018)
– W naszym kraju dużo mówi się na temat profilaktyki, ale większość programów, łącznie z ministerialnymi, traktuje ją po macoszemu. Nawet w mediach publicznych tematyka zdrowotna z trudem się przebija, a nie powinno tak być – mówi Jadwiga Kamińska.