Niepotrzebne szpitale - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2018)
Dokumenty opublikowane przez NFZ dotyczące misji i strategii działania były oczekiwane, lecz niestety rozczarowują. Fundusz (a poprzednio kasy chorych) powinien mieć ogromny wpływ na pożądaną restrukturyzację zasobów opieki zdrowotnej, w szczególności szpitali.