Wybrane aspekty leczenia farmakologicznego nietrzymania moczu - Wlaźlak, Edyta; Surkont, Grzegorz (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2005)
Autorzy przedstawiają współczesne poglądy na temat farmakoterapii w uroginekologii. Istotne jest stosowanie leków dobrze tolerowanych przez pacjentki, ponieważ działania uboczne mogą prowadzić do wysokiego odsetka rezygnacji z terapii, nierzadko jeszcze przed uzyskaniem efektu. Zdaniem autorów artykułu leczenie zachowawcze powinno być powszechniej niż dotychczas stosowane przez lekarzy pierwszego kontaktu: ginekologów, lekarzy rodzinnych i internistów. Dopiero w przypadku braku efektu pacjentki powinny być kierowane do specjalistycznych poradni uroginekologicznych i urologicznych.