Przewodnik po ustawie restrukturyzacyjnej - Staszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2005)
Najbardziej pracochłonna może okazać się tzw. projekcja finansowa, czyli określenie sytuacji ekonomicznej szpitala, którą zamierzamy osiągnąć.