Centra szpitalne - Gabryel, Andrzej; Krupa, Andrzej; Nowak, Julian; Pinkas, Jarosław; Stępień, Józef (Menedżer Zdrowia, 2005)
Fundamentalnym warunkiem wprowadzenia zmian systemowych jest prawna weryfikacja zasobów rejestrów zoz, indywidualnych praktyk lekarskich i pielęgniarskich.