Wpływ nowych regulacji prawnych na zasady wykonywania zawodu przez pielęgniarki. Część II - Zimmermann, Agnieszka; Banasik, Przemysław (Nursing Problems / Problemy Pielęgniarstwa, 2013)
Praca stanowi kontynuację podjętej w części pierwszej analizy aktów prawnych pozwalającej na zestawienie nowych lub zmienionych reguł wykonywania zawodu przez pielęgniarki. Poniższa część druga zakreśla obszar zmian dotyczących form wykonywania zawodu, a także obowiązków i uprawnień zawodowych. Aspekt przydatności pracy dla jej praktycznego wykorzystania także w tej części jest traktowany jako przewodni.