Wybrane aspekty opieki pielęgniarskiej nad dzieckiem z zespołem wad wrodzonych - Lewandowski, Łukasz; Musiał, Barbara; Jurczak, Anna; Wieder-Huszla, Sylwia; Grochans, Elżbieta (Nursing Problems / Problemy Pielęgniarstwa, 2016)
Nowoczesna i profesjonalna opieka pielęgniarska powinna opierać się o międzynarodowy standard praktyki pielęgniarskiej ICNP®. Pozwoli to na zapewnienie każdemu pacjentowi oraz jego rodzinie poczucia bezpieczeństwa, a także gwarancji najwyższej jakości opieki ze strony zespołu pielęgniarskiego. Celem pracy jest przedstawienie przygotowanego planu opieki nad dzieckiem z zespołem wad wrodzonych z wykorzystaniem Międzynarodowej Klasyfikacji Praktyki Pielęgniarskiej ICNP®.