Miara sukcesu - Mądry, Dominika (Menedżer Zdrowia, 2005)
Marzyli o przychodni zapewniającej kompleksowe usługi medyczne i podjęli ryzyko jej stworzenia. Dziś Roman Łysek i Łukasz Wojnowski zarządzają toruńskimi Lecznicami. Citomed jest obecnie największym zespołem poradni specjalistycznych, medycyny pracy i pracowni w regionie. Na badania swoich pracowników przysyła do Citomedu blisko 300 zakładów i firm. Przychodnie świadczą tez usługi dla klientów kilkunastu korporacji ubezpieczeniowych. W lecznicy pracuje 150 pracowników etatowych oraz ponad 50 na tzw. kontraktach. Jej roczne przychody sięgają ok. 9 mln zł.