Najbardziej wpływowi polscy naukowcy onkolodzy (Menedżer Zdrowia, 2019)
Analizę przeprowadzono na podstawie danych z Web of Science Core Collection, czyli bazy tworzonej przez Clarivate, która indeksuje kilkanaście tysięcy czasopism, monografii oraz materiałów konferencyjnych. Okazało się, że najbardziej wpływowym polskim onkologiem jest prof. Jan Lubiński.