Dobry i tani sprzęt medyczny - Kornowska, Ligia (Menedżer Zdrowia, 2019)
Uzależnienie podmiotu leczniczego od jednego dostawcy, wymaganie posiadania uprawnień niemających związku z jakością zamawianej usługi i niezrozumienie obowiązków wynikających z RODO to jedne z głównych problemów szpitali związanych z udzielaniem zamówień publicznych na serwis sprzętu medycznego. Polska Federacja Szpitali we współpracy z kancelarią Domański Zakrzewski Palinka przygotowała wytyczne, które ułatwią zamawiającym ominięcie najczęstszych pułapek związanych z przygotowywaniem dokumentacji takich postępowań.