Punktologia stosowana Rozmowa z Markiem Balickim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2019)
– Lekarskie grafiki przyjęć są szybko wypełniane na wiele tygodni do przodu. A to oznacza, że w przychodni nie ma zwykle wolnego okienka dla niezapisanych wcześniej pacjentów. Efekt? Chorzy trafiają do szpitali – mówi Marek Balicki, kierownik Biura Pilotażu Narodowego Programu Ochrony Zdrowia Psychicznego.