Po co komu legitymacja sejmowa? (Menedżer Zdrowia, 2019)
Na pewno między innymi po to, by głosować i przestrzegać dyscypliny partyjnej. To wszystko wiemy. Ale legitymacji poselskiej można użyć również po to, by dopytać o szczegóły, zabrać głos w obronie wyborcy czy sprawy. Służą temu wystąpienia sejmowe, interpelacje i zapytania. Sprawdziliśmy, który z posłów sejmowej Komisji Zdrowia najczęściej w ten proobywatelski sposób używa swojej sejmowej legitymacji.