Dobre rządzenie w ochronie zdrowia - Kozierkiewicz, Adam; Natkaniec, Monika (Menedżer Zdrowia, 2019)
Po raz czwarty przedstawiono Indeks Sprawności Ochrony Zdrowia – narzędzie do oceny porównawczej wybranych parametrów działania systemu ochrony zdrowia. Pokazuje on obraz systemu przez pryzmat wybranych wskaźników zgrupowanych wokół stanu zdrowia, finansów oraz jakości konsumenckiej.