Liderzy polskiej reumatologii Rozmowa z Markiem Tombarkiewiczem - Kostecka, Alicja (Menedżer Zdrowia, 2019)
– W instytucie reumatologii zdobywali doświadczenie polscy reumatolodzy, którzy później z powodzeniem kontynuowali swoje kariery poza instytutem i tworzyli oraz prowadzili inne ośrodki reumatologiczne w kraju – mówi dr n. med. Marek Tombarkiewicz, dyrektor Narodowego Instytutu Geriatrii, Reumatologii i Rehabilitacji.