Bezpieczeństwo immunoterapii alergenowej i jego monitorowanie - Emeryk, Andrzej; Bartkowiak-Emeryk, Małgorzata (Alergologia Polska - Polish Journal of Allergology, 2019)
W artykule przedstawiono czynniki determinujące bezpieczeństwo immunoterapii alergenowej (AIT) u chorych na alergiczny nieżyt nosa, astmę oraz uczulonych na jady owadów błonkoskrzydłych. Podano najważniejsze zasady postępowania zwiększające bezpieczeństwo AIT.