Recommendations "Cardio-Prenatal 2017" from Poland - Czajkowski, Krzysztof; Helwich, Ewa; Preis, Krzysztof; Grzesiak, Mariusz; Krekora, Michał; Gulczyńska, Ewa; Kornacka, Katarzyna; Zeman, Krzysztof; Maroszyńska, Iwona; Respondek-Liberska, Maria (Prenatal Cardiology, 2018)
W czasie konferencji 27.X.2017 KARDIO-PRENATAL w Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, omówiono między innymi. następujące problemy: prenatalną klasyfikację wad serca, ocenę stanu hemodynamicznego płodu w 3 trymestrze, przewidywanie stanu klinicznego noworodka, planowane procedury u noworodka z wadą serca oraz planowanie składu medycznego zespołu przy porodzie ciężarnej i narodzinach noworodka z wadą serca.