Bon zdrowotny - finansowym panaceum? - sonda redakcyjna - Piątek, Kamil (Menedżer Zdrowia, 2005)
O bonie zdrowotnym mówią: Dariusz R. Hajdukiewicz (dyrektor SPZOZ w Makowie Mazowieckim), Andrzej Sośnierz (były szef Śląskiej Kasy Chorych), Grzegorz Luboiński (Centrum Onkologii w Warszawie), Marek Nowacki (dyrektor Centrum Onkologii-Instytutu im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie), Janusz Boniecki, (dyrektor Szpitala w Tczewie), Rafał Nizankowski (były wiceminister zdrowia).