Szpital za 12,5 mln - Prętki, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2005)
Pierwszy raz w Polsce – spzoz na sprzedaż. Wystawiony na sprzedaż Szpital im. prof. Emila Michałowskiego, mieszczący się na ul. Strzeleckiej 9 w Katowicach w rankingu tygodnika Wprost został uznany za najlepszy w kategorii jednostek urologicznych.