Ochrona przed powikłaniami (Menedżer Zdrowia, 2005)
Nowe dane przedstawione na Kongresie Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego dowodzą, że rozpoczęcie podawania klopidogrelu przed interwencją wieńcową pozwala na uniknięcie poważnych powikłań u jednego na 23 chorych.