Informatyczna ignorancja (Menedżer Zdrowia, 2005)
Nie mamy Rejestru Usług Medycznych, zdefiniowanego koszyka świadczeń czy słownika procedur medycznych. Mamy za to ogromną liczbę firm informatycznych, które potrafią skutecznie wypromować swój produkt.